Κριτήρια και δείκτες επένδυσης #1

Μπαίνοντας κανείς στην φόρμα εκτίμησης της appraisify.com, συναντά κάποιες ερωτήσεις που ενώ σχετίζονται άμεσα με τον αλγόριθμο, πολλοί αναρωτιούνται πως μπορεί άραγε, να συνδέεται η αποχέτευση, το φυσικό αέριο, η θέα θάλασσα, το φυσικό τοπίο κτλ με την τέχνη της εκτιμητικής. Μέσα από την ενότητα κριτήρια και δείκτες επένδυσης, θα σας απαντήσουμε σε πολλά από αυτά τα ερωτήματα περιγράφοντας  πώς οι ερωτήσεις, τα 72 κριτήρια και οι 14 οικονομικοί δείκτες συνδέονται με τον προσδιορισμό της αξίας ενός ακινήτου και πώς αυτά τα κριτήρια σας προστατεύουν να μην αστοχήσει η επένδυσή σας.

Ερώτηση 13: υπάρχει ή όχι αγωγός ακαθάρτων στην περιοχή;

Έστω ότι απουσιάζει σύστημα αποχέτευσης σε μια περιοχή.
pipes in the city
Τότε:

 • Οι βόθροι που συνήθως δεν είναι στεγανοί ή ακόμα και αν έχουν βαφτισθεί στεγανοί, σίγουρα από κάπου διαρρέουν απόβλητα, οπότε μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής, (πηγάδια), με απίστευτες συνέπειες στις παραθαλάσσιες περιοχές ως αναφορά την ποιότητα της θάλασσας που κάνουμε μπάνιο.  Από κάποιο σημείο έρχονται τα μολυσμένα νερά στην επιφάνεια (πλάκες πεζοδρομίου, κράσπεδα) και εμείς απλά τα πατάμε και τα μεταφέρουμε στο σπίτι μας ΜΕΣΑ με γνωστές συνέπειες στην υγεία του μωρού μας που μπουσουλάει ή ακόμα σε μας.
 • Κάθε 2μηνο, κοστίζει 100-150 € η εκκένωση του βόθρου, επηρρεάζοντας άμεσα το εισόδημά μας.
 • Πολλοί για να αποφύγουν το παραπάνω έξοδο, αδειάζουν τις βραδυνές ώρες, μέσω μανομετρικής αντλίας, τον βόθρο στα φρεάτια αποχέτευσης ομβρίων υδάτων,οπότε εκτός ότι καταστρέφεται ο αγωγός αυτός που είναι φτιαγμένος να αποχετεύει την βροχή, φράσσει και διαβρώνεται από χημικές αιτίες. Επίσης πάλι τα μεταφέρουμε στο σπίτι μας. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αγωγός παροχέτευσης όμβριων υδάτων, μαγικά αδειάζονται τα υγρά λήμματα, στο διπλανό οικόπεδο, αυτά συνήθως είναι του πλυντηρίου;
 • Ο “στεγανός” βόθρος του οικοπέδου πάνω από μας, είναι ο συνήθης ύποπτος για τις υγρασίες που παρατηρούμε στο υπόγειό μας, ή στην αυλή μας.
 • Η απουσία αγωγού αποχέτευσης ακαθάρτων μας οδηγεί στο λογικό συμπέρασμα ότι η δημοτική αρχή απουσιάζει απο την καθημερινότητα του πολίτη.

Ερώτηση 14: Τεχνολογικές διευκολύνσεις: Έχει φυσικό αέριο ή όχι;

Σήμερα εννοώντας τεχνολογικές διευκολύνσεις εννοούμε τον αγωγό φυσικού αερίου, αύριο θα εννοούμε τις οπτικές ίνες κτλ.

Έστω ότι δεν έχουμε αγωγό φυσικού αερίου στην περιοχή.

Τότε:

  • Πολλαπλασιάζονται τα έξοδα θέρμανσης και ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος. Τώρα επιβαρύνεται το εισόδημά μας με πολλές χιλιάδες ευρώ τον χρόνο
  • Η απουσία στοιχειωδών τεχνολογικών διευκολύνσεων να σας οδηγεί σε ένα συμπέρασμα: Στην απουσία της δημοτικής αρχής. Το συμπέρασμα οδηγεί και σε άλλους τομείς τοπικού σχεδιασμού.

Ερώτηση 12: Καθαριότητα στην γειτονιά.

Έστω κάδοι ανά 50-100 μέτρα μονίμως υπερχειλισμένοι

Τότε:

Ποντίκια στην περιοχή, αγέλες σκύλων, κακοσμία, τριτοκοσμικές καταστάσεις

Έστω κάδοι ανά 50-100 μέτρα, με καθημερινή αποκομιδή, απουσία οδοκαθαριστή:

Τότε:

Αυτό σημαίνει μερική απουσία δημοτικής αρχής

Ερώτηση 11: Επίπεδο κατασκευής όμορων ακινήτων.

Αυτή η ερώτηση προσφέρει πληροφορίες που εκτός από την αισθητική της γειτονιάς, υποδηλώνεται:

 • πότε εντάχθηκε η περιοχή στο σχέδιο πόλης,
 • αν είναι περιοχή υψηλών εισοδημάτων-μεσαίων ή χαμηλών,
 • αν κυριαρχεί η αυθαίρετη δόμηση,
 • αν υπήρξε πολιτισμικό κέντρο,
 • αν έχει επενδυτικό μέλλον η περιοχή.

Μέχρι το επόμενο άρθρο της ενότητας, σας ευχόμαστε καλές αξιολογήσεις!

Με εκτίμηση,

Appraisify team

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Top